divendres, de gener 04, 2008

"El Zorro" ataca de nou

Fa ja setmanes que està disponible la nova beta de la versió 3 del magnífic navegador Firefox. Jo, utilitzo aquest navegador per travessar el ciberespai des de la versió 0.7 ó 0.8.

Firefox, prové de la família de productes dels desenvolupadors de programari lliure Mozilla, que a la vegada es van escindir del projecte Netscape (que per cert es deixa de fer) quan aquest es va convertir en un producte de pagament.

El primer que va atreure a la gent d'aquest navegador va ser el seu sistema de navegació en pestanyes a la vegada que era un navegador que oferia una gran resistència als atacs de crackers (perdoneu, però en resisteixo a dir hacker a un pirata informàtic, un hacker apren, un cracker destrossa, al igual que hi ha altres pirates que es dediquen al robatori).

M'he baixat aquesta última versió en català (en realitat està disponible en 25 llenguatges) pensant en el que em podien oferir de nou. La resposta és més seguretat contra spyware i malware (aquests programets que se't fiquen a l'ordinador juntament amb les pàgines i es queden residents a la teva memòria RAM) juntament amb un model avançat de programari de control paternal.

Respecte al sistema de control paternal us he de dir que no l'he provat però si que he vist les noves millores respecte a seguretat. Normalment passo cada dia o cada dos dies un programa que neteja l'ordinador d'aquests programes adware, spyware i malware i sempre troba restes; però desde que utilitzo la nova versió de Firefox la resposta és sempre la mateixa:"No s'ha detectat spyware".

De ben segur que no sempre serà així, però ara per ara és un bon avanç per la seguretat i confidencialitat dels nostres ordinadors. Us animo a que probeu aquest excel·lent navegador i no oblideu que té un germanet que es dedica a fer gestió de correu electrònic (Thunderbird) amb la mateixa bona nota en seguretat.

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Jo ja fa molts anys que no li faig clic a la 'e' malèfica de l'Internet Explorer en els meus ordinadors personals, a la feina no hi ha més remei que utilitzar-lo :-(. Sempre tinc el Firefox actualitzat i ara tinc la 2.0.0.11 però vaig a baixar-me aquesta beta de la 3 a veure que fa... espere que em funcionen tots els addons que tinc :-)
IE sucks!

Una ha dit...

He oído varias opiniones favorables ,pero no sé por qué a mí me funciona mal , será mi torpeza, en casa me miran con extrañeza cuando me enfado con el Mozilla.

Una ha dit...

Estoy haciendo caso a los expertos y aquí estoy con el Mozilla Firefox.
Por cierto, hoy sí funciona tu bloc de libros,en estos meses me ha ocurrido dos veces ,cada dia suelo pasar porque muchas veces aprovecho vuestros enlaces para conocer otros blocs, no sé cuántas veces te ha fallado,pero por mi experiencia han sido dos veces, no sé si eso es significativo para ti.