dissabte, de gener 26, 2008

Catosfera Dia 2 - Blocs i Literatura

Bon dia amb retràs de nou.

Volia penjar el comentari de seguida que ha acabat però primer el buffet de l'esmorçar, després el post de la jornada d'ahir i després la conversa amb Jesús M. Tibau (aprofitant que la xarxa ha deixat de funcionar una estona) m'han fet retrasar en el temps.

A la taula, Tibau ha substituit en Biel Mesquida (baixa per malaltia) i en Toni Ibañez ha llegit un text fantàstic com a introducció. Seguidament la Laura Borràs ens ha parlat de Literatura (creació que requereix un esforç per a la seva creació i per a la seva lectura) Digital i ens ha mostrat un projecte de literatura nomenat "Diari d'una absència" que ha estat una experiència única respecte a les maneres de llegir.

Seguidament han intervingut en Tibau, que ha fet una breu intervenció on destaca que gràcies als blocs els llibres, que normalment tenen una curta vida com a novetat, passen segones joventuts. També han estat breus en en Miquel Bonfill i en Jordi Ferré. En resum, i molt breu també, hi ha molta gent que escriu i que utilitza el bloc per democratitzar la literatura, l'estructura del llibre canviarà i als blocs estan bona part dels futurs escriptors i lectors. Actualment ja està augmentant la quantitat de llibres que es venen per boca orella.

I recordeu que totes les taules estan en video. Fins ara!!!

15 comentaris:

Mireia ha dit...

Estan en video, però jo les trobo ni en directe ni gravades. Com ho he de fer? `He intentat seguir aquet matíla taula de blocs i literatura però no hi ha hagut maneres de trobar-la. És que jo sovint naufrago quan busco coses ala xarxa

Jordi Gonzalez ha dit...

En directe es segueixen a través del upstream (no tinc ni idea de com funciona) o de la web del tio de la tv. Has d'estar al cas de quan comencen i quan acaben. Altra opció es seguir els posts a http://www.twitter.com/catosfera

Suposo que tots els videos de les jornades els acabaran penjant. Hi ha moltíssima gent filmant les seves pròpies jornades alternatives.

Mireia ha dit...

merci, però amb amb upstream no m'en ensurto. Sí siposo que ja les penjaran i les podre veure encar que sigui amvb retard. Passeu bé, els que hi sou

Una ha dit...

Yo tampoco he podido verlas.

Jordi Gonzalez ha dit...

Ui, ui, ui....

He estat parlant amb els informàtics d'allà. En principi es podien seguir amb el upstream, m'han ensenyat un portatil des d'on feien el seguiment del que gravaven. El problema es que potser no hi havia masses linies. On han seguit les jornades és des del Casal Català d'Adelaida (Australia) utilitzant el sistema aquest.

Respecte a penjar-les diu que passaran un resum editat i possiblement les taules senceres però penjar-les quan i on serà cosa d'en Marc Vidal.

Jo tinc ganes de veure la de blocs i política ja que diuen que ha estat molt divertida al absentar-se in extremis David Cirera i no haver enviat ningú en representació del PP.

Jesús M. Tibau ha dit...

Ha estat una alegria poder-te saludar en persona i xerrar una estona.
Cal repetir-ho.

Mireia ha dit...

Tema solucionat, a la pagina de l'Anna he troabt el lin us el poso
http://elteuvideo.cat/catosfera/
Jo encara no les he vistes, per tant no sé sija estan editades o no pe`ro m'he baixat la de literatura que és la que més m'interessa. Veig que tots plegats us ho heu passat bé!

Una ha dit...

¿Has visto el capítulo de Dexter que se llama Irritación ? Una habitación llena de sangre,no quiero decirte más por si acaso aún no lo has visto,pero es un punto de inflexión en la sicología de Dexter,ya me dirás.

Una ha dit...

Vengo de dar vueltas y vueltas por los blogs que se suponen han intervenido en la Catosfera y,realmente, si no es por tí,no me entero del contenido de la misma.Lo que más he apreciado en otros lugares son los egos paseando y lo divertido y emocionante que ha sido encontrarse con los amiguitos. .Anna Listerri también me ha ayudado a enterarme de algo objetivo ,he dado a todos los enlaces de uno a otro blog,pero ya no quiero perder más tiempo.Si han llegado a unas conclusiones, me gustaría conocerlas .Gracias.

Jordi Gonzalez ha dit...

1. he actualitzat el hipertext d'enllaç als videos.
2. hi ha resum de les ponències a http://www.bottup.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2471&Itemid=32 (per cert jo sóc l'ase que fa l'últim comentari a Blocs i periodisme)
3. I per ser egocentrista ;) en aquesta
http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2715529 sóc el de la foto de sota a baix a la dreta amb un jersei blau i assegut solet d'esquenes a la camera.

La veritat es que vaig escoltar opinions interesant que em van fer canviar la meva mirada sobre els blocs.

Anònim ha dit...

horl, quina llàstima no trobar-nos!

a la propera ho haurem de preveure...

:DDD

Una ha dit...

Jordi,perdona,no te sientas ofendido por lo de los egos y los amigos,eso es común a todos nosotros,pero después de pasar tiempo recorriendo como 8 o 10 blogs buscando comentarios sobre lo que habiáis tratado,no había manera de enterarse y cuando iba a la de Catosfera ni funcionaba.Yo soy la primera que deseo conoceros a todos ,pero necesitaba saber de lo debatido, ya que por los blogs ya vamos intuyendo,más o menos algo de cada uno de los que están trás los blogs.
Había un poco de guasa en mis palabras,ninguna intención de molestar,ahora que he pasado un día tan horrible,de cosas mucho más importantes que todo esto,así que es igual porque mi mente tampoco ahora no tiene hoy momento para estas simplicidades.Te explico todo esto porque sí me importa que tú lo entiendas.

digue'm ariadna ha dit...

... He mirat el video i diversos posts de les Jornades de la taula de Blogs i Literatura, i, personalment, pel que he vist, escoltat i llegit, trobo que no se li va treure ni una tercera part al suc que donava: el tema, els ponents i tots els que eren allí. Potser, en veure l'èxit de l'organització de les Jornades i cara a futures trobades, caldria una petita revisió dels temps dedicats a xerrades com aquesta...

Jordi Gonzalez ha dit...

El dia abans no hi havia cap taula de polítics i les taules s'endarrerien sense problemes.
Potser era la política o potser la planificació, el cert es que per cada xerrada tindria que haver més temps.
Potser hauria estat millor fer dues xerrades més però augmentar la qualitat dels contiguts permeten intervencions més extenses.

Anònim ha dit...

Gracies per bloc intiresny