dimarts, d’octubre 23, 2007

El primo de zumosol

Benvolgut Sr. Rajoy,

Avui he escoltat a la ràdio la seva anècdota del cosí físic (veig que continua mantenint el to còmic sempre que explica una anècdota) i la dels deu millors científics mundials amics dels seu cosí (que Déu ni do les amistats del seu cosí).

A mi aquesta anècdota m'ha fet recordar una que em va passar amb el meu cosí, que no és físic però en té un bon físic ja que és marmolista, i la de 10 amics seus del bar que són famosos a nivell mundial pels seus mètodes científics per fer traveses.

Un dia que estava amb ells fent unes cerveses em van fer una juguesca a veure si m'encertaven que esmorçaria demà. Llavors em van demanar sobre els meus gustos, el que tenia a casa, el que soparia i llavors van escriure la seva resposta en un paper. Al dia següent vaig tornar i vaig dir el que havia esmorçat: "entrepà de pernil". Ells van obrir el paper on hi havia les seves respostes i em van dir "hem encertat". Al paper deia: entrepà de pernil 90%, entrepà de formatge 5%, got de llet i galetes 4%, res 1%.

I es que Sr. Rajoy quan algú vol averiguar una cosa utilitzant mètodes científics mai li garantirà, perquè garantir vol dir una probabilitat del 100% i això es pot dir que no existeix.

No sé si mai ha vist un avís metereològic, bé, estic segur que no, en ell el temps per demà està dividit en franges: possible, probable i molt probable; i cadascuna d'aquestes franges té assignat un rang de probabilitat.

Per tant Sr. Rajoy, és normal que el els 10 millors científics mundials no li garanteixein al seu cosí quin temps farà demà a Sevilla però segurament, si els fa la pregunta correcta, haurien de ser capaços de dir quin temps és possible, probable o molt probable que faci.

1 comentari:

Una ha dit...

Molt ben dit¡ . A mi este señor Rajoy me produce ardores de estómago y vergënza ajena.No sé dónde meterme los próximos meses para no seguir escuchando banalidades.