dijous, de febrer 07, 2008

El costumari

La nova oferta d'aquest bazar anomenat precampanya electoral es diu "contracte per immigrants". Amb això es vol que qualsevol immigrant parli la llengua, respecti les lleis, pagui els impostos i segueixi els costums espanyols.

Molta gent encara riu i uns quants encara aplaudeixen en silenci aquesta iniciativa, no ens enganyem, com deia un amic meu "Fumar, beber y pegar a la mujer, deporte nacional". I si no, només cal llegir els diaris.

Aquests que aplaudeixen en silenci no es paren a pensar en les dificultats que té una ximpleria així, en aquesta Espanya "plural" on tothom mira d'escaquejar-se i pagar el menys possible, o sigui, es dona un gran exemple als nouvinguts. Del tema llingüístic ni parlo, només recordo aquell vell lema "Una grande y libre".

Respecte als costums la cosa ja fa riure, que els farem fer, ¿menjar pernil i gaspatxo als musulmans?, ¿que vagin als toros?, ¿que aprenguin a ballar sevillanes?. Jo sóc partidari de que el compliment de costums sigui autonòmic, o sigui, que a Andalusia mengin pernil i aqui pa amb tomata i butifarra. A la Comunitat Valenciana paella i a Euskadi bacallà al pil-pil.

Ara seriosament se'ls pot fer estudiar el Costumari Catala d'en Joan Amades i fer un examen. I després passar llista a les principal cel·lebracions per veure si compleixen!!!

Suposo que d'aquesta quedaran molts bons acudits (el d'avui a la Vanguardia és genial) com aquells de l'època en que Jordi Pujol no feia res més que inaugura escoles i diuen que en una saludava un noi magrebí quan aquest li va preguntar "Senyor President, ¿jo sóc català?". Diuen que Pujol li va respondre "¿Tu on has nascut? ¿A Catalunya? Doncs llavors ets català". El nen es va marxar feliç cap a casa i quan a la nit veu al seu pare li diu "Pare, sóc català". Com a reposta el pare li deixa anar un clatallot i el nen marxa plorant i diguent "Ostres, no porto ni un dia com a català i ja tinc problemes amb aquests immigrants."

2 comentaris:

Una ha dit...

Hemos coincidido en la entrada,yo no quería hablar de ello, pero estaba tan indignada desde ayer que si no lo hago me sale una úlcera,pero sólo he buscado videos en YouTube.
¿Por qué todo ha de ser uniforme para todo el mundo? allá cada cual con sus gustos,usos y costumbres mientras se respeten los derechos humanos. Ahora un tal David se empeña en que yo he de escribir en mallorquín.Critico una manera de escribir en un blog y alguno lo usa como un ataque personal hacia mi( pásate por Tibau,ya sé que es tu amigo,pero critico hechos ,no personas),me pregunto: si una persona conoce 4 lenguas ¿ha de escribir siempre en las cuatro o en la que sea posible la mútua comunicación?.
Me harta un poco que me digan lo que tengo que hacer, pasé una gran parte de mi vida bajo demasiadas autoridades hasta mi mayoría de edad (21 años en aquel entonces).Pues igual están haciendo los del PP, o pasas por el tubo o eres un marginado.
Ayer hice varias entradas escaneando libros ,pero aún no domino esas páginas.

Una ha dit...

Estoy mirando el enlace que tienes de Dexter y tengo montón de dudas ¿se pueden ver los episodios enteros? ¿sólo están en inglés? He dado vueltas por todo y hasta me he registrado y no sé en quée. ¿Soy un caso perdido?.
¡Ah! y si quieres ver a mi niña en Nueva York pásate un momentín por mi blog,aye conseguí chatear un poquito con ella.Saludos y abrazos