dimecres, de novembre 14, 2007

Catalans emprenyats, catalans oblidats, catalans resignats

Avui gràcies ha un correu que he rebut he visita la famosa pàgina dels catalans emprenyats (i no era la web de Ciutadans ;)) . Allà he vist el manifest on es reclamen més inversions en infraestructures a Catalunya.

Aquesta pàgina, creada arrel de la crisi de rodalies, m'ha fet pensar en gent com jo, els catalans oblidats. Jo, que visc a la Selva deprimida, o sigui a la Selva interior (aquella part de la comarca de la Selva limitrofe amb la Garrotxa), part de la comarca on la gent emigra ja que les empreses no s'instalen ja que no hi ha carreteres decents per transitar (deixant de banda que hi ha mancances d'electricitat per consum industrial ja que gairebé tota la producció de Susqueda i el Pasteral a més de l'aigua té com a destí BCN) i la gent no vol viure ja que s'han de fer una bona colla de kilometres al dia en cotxe per anar a treballar. On el transport públic es limita a un autobús que passa cada dos o tres hores i que només comunica les principals ciutats.

I no parlem de la gran capital, Girona, la sempre colapsada pel trànsit, on l'aparcament és un gran problema, el transport públic no s'utilitza no se sap si per tradició per preu o per alguna altra raó. I tota la província en el fons està igual, l'interior mig incomunicat si no és en vehicle particular, la costa comunicada línees d'autobús però en el fons la gent acaba agafant el cotxe perquè preu per preu i hora per hora acaba sortint més rentable i el tren només serveix de 6 a 21 h.

Les carreteres no són una gran meravella, una autopista que ens connecta amb França a través de dos carrilets en la majoria del tram, la N-II que sembla una comarcal qualsevol (colapsada, a doble carril, plena de forats, mal senyalitzada...) i que no ens diguin que hi ha manca d'inversions perquè aqui s'ha invertit molt. Tenim un magnífics trams de carreteres cap algunes zones costeres a quatre carrils que es tiren tota la setmana buits però quan venen els de Barna....

I ara que ells s'han quedat sense trens i estan emprenyats doncs mira, els oblidats que ja vivíem resignats farem pinya però esperem que si s'han de fer infraestructures es facin per tots ja que tots tenim mancances i a tots ens agrada deixar el cotxe al garatge i evitar els embussos.

1 comentari:

Mireia ha dit...

QUANTA RAÓ TENS!!!!! Una altra selvatana de naixement,ara visc al maresme ( una altre birgueria) que et dona suport!!