divendres, de maig 09, 2008

LECTURA DRAMATITZADA: ESCRITS DES DE LA PRESÓ

Oscar Wilde va acabar a la presó per la seva condició sexual i allà va escriure un recull que forma un dels seus millors llibres: "De Profundis".

I es que a la presó no només pots anar, depen d'on i en quin moment, per les teves inquietuts sexuals sinó per ser com ets i pensar el que penses.

Vet aquí que molts escriptors han aprofitat la seva estança a la presó per escriure les seves experiencies, tal com he comentat amb el meu estimat Wilde, i entre aquests al 1997 es va fer un recull d'escrits fets en captiveri que al traduir-se en català va tenir un afegitó dels nostres escriptors empresonats.

Ara es fa una lectura dramatitzada d'aquest interesant llibre a diferents punts de Catalunya, entre d'ells dues a la província de Girona. Concretament el dia 10 a Torroella de Montgí i el dia 14 a Girona.

Us deixo l'enllaç per si voleu més informació.

1 comentari:

Una ha dit...

¿Tú crees que los escritores escriben sobre lo que inventan o sobre sus experiencias o mezclado ? Últimamente observo que se refleja mucho en las novelas parte de la vida de los escritores,por ejemplo,Paul Auster,Javier Cercas, Antonio Muñoz Molina me vienen ahora a la mente porque hay muchos...hubo un tiempo en que se decía que había que experimentarlo todo y ,curiosamente,hay en la revista QUÉ LEER del mes pasado hablaban de esto en cierto modo "El escritor asesino,cuando el olor de la sangre inspira" y cuentan que Conan Doyle fue sospechoso de asesinato.Empiezan nombrando el ensayo de Oscar Wilde Pluma,lápiz y veneno.