divendres, de maig 23, 2008

Johnny Cash el Terminator

Mai he estat un fan del "country" però quan apareix un home com Johnny Cash no pots fer més que seure i escoltar-lo ja que sempre té cops amagats i ahir m'ho va tornar a fer.

Quan els germans Wachowsky van fer aquella gran escena de Matrix on entra carregat d'armes al control i comença a sonar la música de Propellerheads van crear estil i, per dolenta que hagi estat la sèrie, el que hagi dirigit l'últim episodi de Terminator The Sarah Connor Chronnicles ha fet quelcom així.

Cap al final de l'últim episodi de la primera temporada, hi ha el típic edifici americà de lloguer d'apartaments amb piscina on el FBI va a detenir el Terminator com a sospitós d'assassinat. Llavors comença a sonar una enganxosa cançó "country" i en un moment donat la imatge es centra en la piscina on comencen a caure cossos d'agents del FBI. Poc a poc l'acció es va desenvolupant mentres s'acaba l'episodi i va sonant la cançó fins al final. Autenticament genial.

Quan el vaig acabar de veure la meva pregunta va ser, ¿però quina canço és aquesta?. I pel que vaig veure per internet havia generat molta expectació ja que es tracta d'un tema que havia quedat inedit fins el 2002 de Johnny Cash. I es que aquest home no deixarà de sorprendre'm mai.

De moment escolteu la cançó. No he volgut penjat el video ja que l'episodi encara s'ha d'emetre en català però si les veieu ja em direu que us semblen.

diumenge, de maig 11, 2008

dissabte, de maig 10, 2008

Promesas del Este

Durant molt de temps el cinema vinculat al crim organitzat ha tingut com a gran referència aquella gran pel·lícula que és "El Padrino" però els temps canvien, el crim organitzat també i ha aparegut una nova pel·lícula amb grans interpretacions que s'ha fet un lloc guanyat-se molt bones crítiques de públic i entesos.

Ens trobem aquí amb una història inusual. Una jove infermera intenta trobar la família d'una jove prostituta rusa que ha mort al donar a llum. Amb el diari en rus de la noia a la ma va a demanar ajuda als mateixos que la van possar en la seva situació la qual cosa possa a la infermera en un greu problema. A la vegada, el misteriós xofer de la familia mafiosa rusa s'enamora de la noia.

Amb unes interpretacions excel·lents, uns dialegs increibles, i una història que no para de girar, ens trobem amb una pel·lícula que com "El Padrino" marcarà època i moltes altres que vindran darrera copiaran en postures, gestos, ambientació i dialeg. El fotograma final que tanca la història és increible al igual que la col·lecció de tatuatges que llueixen els mafiosos.

divendres, de maig 09, 2008

LECTURA DRAMATITZADA: ESCRITS DES DE LA PRESÓ

Oscar Wilde va acabar a la presó per la seva condició sexual i allà va escriure un recull que forma un dels seus millors llibres: "De Profundis".

I es que a la presó no només pots anar, depen d'on i en quin moment, per les teves inquietuts sexuals sinó per ser com ets i pensar el que penses.

Vet aquí que molts escriptors han aprofitat la seva estança a la presó per escriure les seves experiencies, tal com he comentat amb el meu estimat Wilde, i entre aquests al 1997 es va fer un recull d'escrits fets en captiveri que al traduir-se en català va tenir un afegitó dels nostres escriptors empresonats.

Ara es fa una lectura dramatitzada d'aquest interesant llibre a diferents punts de Catalunya, entre d'ells dues a la província de Girona. Concretament el dia 10 a Torroella de Montgí i el dia 14 a Girona.

Us deixo l'enllaç per si voleu més informació.